miércoles, 9 de diciembre de 2009

Avaluació de recursos per treballar la interculturalitat en línia

La webquest escollida "Cuidem el planeta" pretén fomentar la interculturalitat en els alumnes des de l'educació, però alhora, també en altres àmbits.
Per una banda, la webquest pretén apropar als alumnes a un model de convivència i entesa cultural amb l'objectiu de fer aflorar les aportacions positives que sorgeixen de la bona cooperació entre les diferents cultures, que en aquest cas han estat similades en els planetes.
En el conte explicat es promou la crítica i conceptes com ara empatia, interès per allò desconegut, respecte, tolerància, solidaritat, igualtat de drets,.. . D'aquesta manera, els alumnes, jugant i investigant a través de la xarxa han adquirit nous coneixements en relació a les diferents cultures i la societat en la que vivim plegats.

Es contempla també una educació ambiental interessant des del punt de vista de fomentar una convivència on regni el respecte mutu, el manteniment de l'entorn, la cooperació ciutadana, el diàleg, i construir així una pauta educativa que serà aplicable a altres àmbits en el desenvolupament dels nens, ja sigui en l'àmbit social, familiar, escolar,.. .

Així mateix, les aportacions educatives que promou l'ús de les webquest, com hem vist són també vàries, es posen en joc l'ús de les habilitats tecnològiques, la recerca d'informació a la xarxa, i l'organització dins el grup. D'aquesta manera, es va teixint una educació basada en la contínua construcció i aprenentatge de coneixements, interessos i necessitats dels alumnes, permetent una aproximació als contextos reals relacionats amb la inerculturalitat.

Records,
Eva

No hay comentarios:

Publicar un comentario